Helemaal RAAK!
10 x RAAK!
Beeld: RAAK!

RAAK! slaan doe je samen

6 april 2016
Golf is fun! Wij hebben de tien belangrijkste redenen om voor RAAK! te gaan op een rijtje gezet.

1     Spotgoedkoop! 

Vooroordeel: Golf voor kinderen is te duur 

Lidmaatschappen, materialen, greenfees, reizen, je kunt golf zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Maar één ding is zeker: golf voor kinderen is spotgoedkoop. Het kan al met leuke spelletjes in de huiskamer, achtertuin, op midgetgolf-, pitch-en-putt- en par-driebanen, maar ook steeds meer clubs hebben lidmaatschapsvormen voor de jongste leden. 

Helemaal RAAK!: Voor een klein bedrag (25 euro per jaar) ben je lid van RAAK! en krijg je talloze voordelen en kortingen. Als junior van RAAK! krijg je bijvoorbeeld gratis toegang tot de drivingranges van alle aangesloten locaties en mag je voor maar tien euro de baan in (als je een handicap of baanpermissie hebt). Bovendien krijg je helemaal gratis een putter en bal als je lid wordt. 

2            100 % Fun 

Vooroordeel: Golfen is saaaaaaaaaaai!

Of je nu op de oefengreen, in een bunker of op de driving range staat, er bestaan talloze spelletjes en wedstrijdjes om leuk met golf bezig te zijn. Je kunt hier speciaal materiaal bij gebruiken, zoals de clubs van bijvoorbeeld SNAG . Vraag ook eens aan de lokale golfpro’s wat zij je te bieden hebben; je zult versteld staan van de creatieve, speelse en vernieuwende jeugdprogramma’s die er in Nederland voor jou zijn! 

Helemaal RAAK!: Plezier staat voorop bij alle jeugdactiviteiten van RAAK! Er zijn luchtkussens, spelletjes, teamwedstrijden en clinics. Dit alles met muziek en leuke begeleiders. 

3             Iedereen kan het 

Vooroordeel: Golfen voor kinderen is veel te moeilijk 

“Golfen is knikkeren voor volwassen”, wordt wel eens gezegd. Kinderen kunnen echter net zo eenvoudig golfen als knikkeren, want golf biedt ontelbare, eenvoudig te leren spel- en oefenvormen waar jij, hoe jong je ook bent, plezier aan kunt beleven. 

Helemaal RAAK!: Golf is ándere fun! Golf is heel anders dan hockey, voetbal en tennis, je moet het echt zelf doen om te merken hoe anders het is. Golf staat voor plezier, samen met je vrienden of je familie. Bij RAAK! staat voorop dat iedereen, ongeacht talent of ervaring, lol beleeft aan de leuke activiteiten die vanaf mei overal in het land worden georganiseerd. 

4             Jong geleerd = oud gedaan 

Vooroordeel: Alleen oude mensen golfen Voor iedere sport geldt dat hoe jonger je ermee begint, hoe meer plezier je ervan hebt. Het blijkt bovendien dat als je begint wanneer je jong bent, je later ook langer blijft golfen. Dat is mooi, want het leuke van golf is dat je het je leven lang kunt doen en dat jong en oud samen in de baan met elkaar een eerlijke en plezierige strijd kunnen aangaan, zonder dat de winnaar van tevoren al vaststaat. Dat maakt golf zo uniek! 

Helemaal RAAK!: Het doel van RAAK! is om voor alle kinderen drie tot vier keer per jaar een RAAK!-activiteit te organiseren en te laten zien hoe leuk golf is! 

5             Eén club, één balletje 

Vooroordeel: Ik moet veel materiaal aanschaffen 

Je kent ze misschien wel: mensen die een volle golftas met de allernieuwste clubs willen hebben. Dat hoeft helemaal niet, want als je voor de eerste keer gaat golfen heb je aan een paar (tweedehands) clubs al genoeg. Je leert golf sneller als je begint met een paar clubs! 

Helemaal RAAK!: Bij RAAK! hoef je helemaal geen nieuwe golfclubs aan te schaffen, want tijdens de activiteiten zijn er altijd clubs aanwezig! Alle nieuwe juniorleden van RAAK! ontvangen een gratis putter en golfbal. Als je toch je eigen clubs wilt hebben, dan kun je die met korting bij ons kopen. 

6             Go team! 

Vooroordeel: Golfen doe je toch in je eentje? 

Golf staat bekend als een individuele sport. Omdat je het - waar en wanneer je maar wilt - in je eentje kunt doen. Maar wie geeft je een high five als je een mooie birdie maakt? En met wie ga je de strijd aan en kun je lekker over jouw mooiste slagen napraten? Golfen met je vrienden of zomaar wildvreemden is veel leuker! Dat is misschien wel de belangrijkste reden waarom veel golfers aan competities meedoen en waarom RAAK!-ambassadrice Anne van Dam als droom heeft om aan de Solheim Cup mee te doen! 

Helemaal RAAK!: Gedeelde fun is dubbele fun zeggen wij. RAAK! denkt dat golf leuker is als je het samen doet! Al je vriendjes en vriendinnetjes zijn daarom van harte welkom. Ook bij de RAAK!-jeugdkampen. 

7            Golf is suf 

Vooroordeel: Golf is een suffe sport voor rijke mensen 

Golf was misschien ooit alleen voor rijke mensen, maar die tijd ligt ver achter ons. Er zijn niet voor niets meer dan 380.000 golfers in Nederland. Een aantal waar veel andere landen jaloers op zijn Ondertussen wordt er door knappe golfkoppen hard gewerkt om onze sport voor iedereen - en voor voor jou! - nog leuker te maken. 

Helemaal RAAK!: Bij RAAK! maakt het helemaal niets uit hoe je eruit ziet of wat je aan hebt! Het gaat om het hebben van plezier!  

8             Volop de ruimte 

Vooroordeel: Golfbanen zijn niet leuk voor kinderen 

Steeds meer banen en clubs zorgen dat jij de ruimte krijgt om de dingen te doen die je leuk vindt. Gelukkig zien de golfclubs dat het daardoor veel gezelliger wordt op de baan en in het clubhuis! 

Helemaal RAAK!: RAAK! werkt samen met banen en clubs om jeugdgolf te promoten, en ervoor te zorgen dat jij alle ruimte krijgt om jezelf te zijn en nieuwe dingen te leren. Daar hoort natuurlijk wel een lekker muziekje bij! 

9             Hoe meer, hoe beter 

Vooroordeel: De NGF is alleen geïnteresseerd in nieuwe ‘Joosts’ en ‘Christels’ 

Iedere sport heeft helden nodig. Rolmodellen zoals Joost Luiten, Christel Boeljon of Anne van Dam zijn heel belangrijk, want zij zorgen ervoor dat er meer mensen gaan golfen. Daarom is het logisch dat de golfbond (de Nederlandse Golf Federatie) veel aandacht besteedt aan het ontwikkelen en opleiden van talenten. Maar om die talenten te vinden heb je wel veel jonge golfers nodig! Ook vindt de NGF het belangrijk dat kinderen sporten, want sporten is gezond. Dus hoe meer sportende kinderen, hoe beter. 

Helemaal RAAK!: Talent of geen talent, golfen is fun voor iedereen! 

10          Grote ambities 

Vooroordeel: Kinderen en golf. Is die combinatie wel mogelijk? 

In Nederland golft slechts één procent van alle kinderen die sporten. In Zweden is dat bijvoorbeeld vijftien procent. Vanuit de ambitie meer en beter golf en het zekerstellen van een gezonde toekomst voor de hele golfwereld heeft de NGF in samenwerking met ING Private Banking een programma ontwikkeld dat de Nederlandse jeugd op positieve wijze laat kennismaken met de golfsport. 

Helemaal RAAK!: Met RAAK! laten we kinderen die al andere sporten beoefenen op onverwachte plekken kennismaken met golf. De herhaling van deze leuke ervaring zal op de langer termijn resulteren in meer jeugdleden. Als zij steeds een nieuw vriendje of vriendinnetje meenemen, kan het snel gaan met het enthousiasme.