130 meiden genieten in de herfstzon

10 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
In Brabant kleurde Golfclub De Dommel afgelopen zondag weer helemaal roze. Ruim 130 deelneemsters genoten in het stralende herfstzonnetje van de activiteiten voor zowel golfende meisjes als hun niet-golfende vriendinnen. Vorig jaar deden 35 meisjes mee, dit jaar 130, de organisatie is blij verrast.

Golfsters in de dop

Meer dan 90 golfsterren in de dop deden mee aan een teamwedstrijd of individuele strokeplay-wedstrijd en speelden om de felbegeerde Mevrouw Swanebeker. Daphne van Son van Golfclub Haverleij had de winnende score. Met 76 slagen kreeg zij uit handen van Robin Swane haar prijs uitgereikt. 

Sophie is 12 jaar en speelt met handicap 6,5 mee in de individuele wedstrijd. Ze is kritisch over haar spel: “Het ging wel lekker met mijn ijzers richting de green, maar het putten en slaan met de driver niet.” De sfeer van de Girlz Golf dagen vindt ze het allerleukst van alle wedstrijden.

Armbandjes maken, nagels lakken en een clinic voor vriendinnen

Lauren (6 jaar) heeft net haar nagels gelakt en is armbandjes aan het maken als haar gevraagd wordt wat het leukste is dat ze vandaag heeft gedaan. “Golfen natuurlijk!” Ze heeft meegedaan aan de clinic en heeft al “vet veel vaker gegolft”. Haar oudere en jongere broer zijn vandaag bij de clinic van RAAK! op Amelisweerd, waar hun moeder speelt. “Volgende keer kom ik zeker weer en dan word ik net zo goed als Dewi-Claire. Oh nee, ik ben al net zo goed!” 

Ook Mirilyse heeft meegedaan met de clinic. “Er stonden goaltjes waar we doorheen moesten schieten. Dat vond ik het aller-aller leukste”. Ze is 7 jaar en golft bij Golfclub Anderstein. Het leukste spel tijdens haar golflessen vindt zij trefbal. 

Puck van 13 jaar is het met haar eens. Ze is met haar opa en oma meegenomen naar het evenement en had nog nooit eerder gegolft. “Het allerleukste vond ik het harde slaan, maar het putten moet ik nog even oefenen met opa.”

“Als deze 130 meisjes volgend jaar allemaal hun vriendinnen meenemen, rekenen we op crowd control”

Organisatie blij verrast

De organisatie van de Mevrouw Swanebeker is in handen van de Nederlandse Golf Federatie. Florence Brugmans is als Coördinator Jeugdgolf zeer tevreden over de opkomst. “Eigenlijk had ik in positieve zin een rekenfoutje gemaakt en verwachtte ik 95 meisjes, als er dan ineens 130 meisjes meedoen, geeft dat een extra voldoening.” 

Het enthousiasme van de meisjes laat zien dat golfen met vriendinnetjes en een creatieve invulling van de golftrainingen een leuke variatie brengt aan de sport. "Deze filosofie hanteren wij natuurlijk sinds april 2016 ook met RAAK! Vorig jaar had het Girlz Golf evenement slechts 35 deelnemers. Er is nu een vaste groep meisjes die geattendeerd wordt op de activiteiten van Girlz Golf. Als deze 130 meisjes volgend jaar allemaal hun vriendinnen meenemen, rekenen we op crowd control”, vertelde Florence met een knipoog.