RAAK Winnaars

Clubevenement RAAK! bij Delfland groot succes

26 september 2016 Redactie GOLF.NL
Alle ingrediënten waren aanwezig voor een succesvolle dag bij Golfbaan Delfland. Team RAAK! liet zaterdag 24 september ruim 65 kinderen kennismaken met de sport. De inspanningen in de afgelopen sportzomer, de betrokkenheid van de club met een goed aanbod voor jeugd, het RAAK! funpark met SPOT én natuurlijk een stralend zonnetje zorgden voor dit succes.

Samen kennismaken

"RAAK! is andere fun", is de slogan. Andere fun betekent kennismaken met de sport door spelletjes te doen die een knipoog geven naar de golfsport. Bij Golfbaan Delfland kwamen kleinkinderen van leden kennismaken met hun vriendje van de tennis. "De uitgelezen mogelijkheid om mijn kleinzoon te laten proeven van de sport", zei een toegewijde opa die zelf lekker een rondje ging spelen. 

De inspanning tijdens de sportzomer is niet voor niets geweest

Zomerse inspanning

In de afgelopen sportzomer was RAAK! te vinden bij de Olympic Experience alwaar duizenden kinderen de sport ontdekten. Geïnteresseerden lieten hun e-mailadres achter om op de hoogte te blijven van RAAK! De inspanningen van Team RAAK! met medewerking van de collega's van de NGF én uiteraard vrijwilligers werd duidelijk zichtbaar. Veel ouders van de aanwezige kinderen werden geattendeerd op het evenement door de nieuwsbrief en de leuke filmpjes op Facebook. 

Locale zichtbaarheid

Waar eerdere clubevenementen van RAAK! minder succesvol bleken, heeft de enthousiaste inspanning van Golfbaan Delfland duidelijk haar vruchten afgeworpen. Bij scholen, andere sportverenigingen en tandartspraktijken werden posters opgehangen en flyers uitgedeeld. De kranten pikten het evenement op en zelfs de radio werd vooraf ingeschakeld, welke ook op de dag zelf nog haar gezicht liet zien voor een live uitzending. De lokale zichtbaarheid en een goed aanbod voor ná het evenement zijn belangrijke uitgangspunten voor een succesvolle opkomst als deze. Foto's die Golfbaan Delfland zelf maakte, zijn hier te bekijken.

Voor in de agenda's

Op 9 oktober organiseert Team RAAK! een golfclinic én een Meet & Greet met judoka Dex Elmont. Op de Utrechtse Golfclub Amelisweerd kunnen kinderen deelnemen aan de clinic die plaatsvindt tijdens de finaledag van het Familietoernooi. Breng de leden - onder wie opa's, oma's, ouders, verzorgers van potentiële golfertjes - ervan op de hoogte
De agenda voor 2017 wordt op dit moment vormgegeven. Binnenkort zal hier meer over te lezen zijn.