RAAK! voor Girlz!

14 september 2016 TEAM RAAK!
Op zondag 9 oktober 2016 is het weer zo ver, dan wordt bij GC de Dommel door meiden gestreden om de Mevrouw Swanebeker. Kom ook! Je kunt je inschrijven tot 5 oktober. Bekijk hieronder wat er allemaal te doen is. De dag is ook super leuk als je nog niet kunt golfen!

RAAK! voor Girlz

Het is altijd een groot feest op De Dommel als er gestreden wordt om de enige echte Mevrouw Swanebeker. Op die dag kleurt de baan roze en worden er naast golf ook leuke activiteiten georganiseerd in het clubhuis. Net zoals voorgaande jaren staan er weer verschillende activiteiten op het programma waar meisjes zich voor kunnen aanmelden. Er kan dit jaar weer worden ingeschreven voor verschillende activiteiten. Speciaal voor meisjes, zowel golfend als niet golfend, heeft de Nederlandse Golf Federatie een programma opgezet onder de naam "GirlzGolf". Bij GirlzGolf draait alles om het maken van plezier en met elkaar golfen. En dat alles met alleen maar meiden! 

Mevrouw Swanebeker 

De mevrouw Swanebeker is een jaarlijks terugkerend girlzgolf evenement, georganiseerd op Golfclub de Dommel, dat erg groots uit pakt op het gebied van meisjes golf. De dag kleurt geheel roze en alle meisjes, golfend of niet, zijn welkom! Dit jaar is de Swanebeker op 9 oktober. Afhankelijk van hoeveel golfervaring je hebt kan jij je opgeven voor de volgende activiteiten: 

Girlz golf clinic

 • beginnersclinic (meisjes met weinig/geen golfervaring of meisjes met baanpermissie)
 • door middel het spelen van echte golfspellen op de oefenfaciliteiten krijgen meisjes de mogelijkheid (beter) te leren golfen
 • 14.00 – 15:30 uur
 • inschrijven door een e-mail te sturen aan florence.brugmans@ngf.nl

Individuele wedstrijd
 • handicap 28.0 en lager
 • 18 holes strokeplay wedstrijd
 • 3-bal starten op hole 1 vanaf +/- 10:00 uur
 • inschrijven en aanvullende informatie via www.ngfwedstrijden.com
Team wedstrijd
 • min. handicap 54
 • 4-bal start shot direct na de Mevrouw Swanebeker op eerste 9 holes +/- 13:30 uur
 • tijdens de ronde worden er om de 3 holes nog spellen gespeeld in de baan onder begeleiding van  meisjes uit Oranje en Jong Oranje. 
 • hiervoor kan je, je alleen inschrijven of als team inschrijven door een e-mail te sturen aan florence.brugmans@ngf.nl
Verder organiseren we gedurende dag nog (te) gekke golfchallenges die je kan spelen en hebben we echte meiden activiteiten die je kan doen zoals het versieren van cupcakes en maken van armbandjes. Ook zal de dag met een gezamenlijke prijsuitreiking worden afgesloten. Meisjes zijn ook ruim voor hun starttijd welkom om alvast de sfeer te proeven, challenges te spelen op de oefenfaciliteiten of meisjesactiviteiten te doen. 

Voor wie, hoe laat en wat kost het?

Voor alle meisjes van 6 t/m 21 jaar. Kosten van de dag bedragen 10 euro, hiervoor wordt ook een lunchpakket, drinken en lekkers gedurende de dag beschikbaar gesteld. Ook gaan alle meisjes met 'Girlzgolf goodies' naar huis. Afhankelijk van aan welke activiteit je deelneemt word je op de Dommel verwacht (zie informatie hier boven).