Speltip 2 - Punten 'bunkeren'!

Zo is golfen voor iedereen nog leuker :)
26 december 2017 GOLFTEAM RAAK!
Golfen jouw ouders of opa en oma en zou je graag een keer met ze mee willen spelen, maar is het ‘grote mensen golf’ nog iets te lastig? Iedere maand geeft GOLFTEAM RAAK! een nieuwe tip voor leuke spelvormen die het voor jou én jouw ouders nog leuker maakt.

RAKE speltip 2: Punten 'bunkeren'!

Punten 'bunkeren' is een ander woord voor punten verzamelen. Normaal gesproken wordt je misschien een beetje zenuwachtig als er een bunker in het midden of aan de zijkant van de fairway ligt. Gelukkig kun je met deze speltip aparte bunkerpunten verzamelen. 

Van te voren afspreken Voordat je begint, spreek van te voren af wat je kunt winnen voor het hoogst aantal bunkerpunten. Bijvoorbeeld een pannenkoek of doosje ballen. Daarnaast even goed kijken of er achter jullie starttijd genoeg ruimte is. Als het rustig is, kun je alle bunkers gebruiken voor de bunkerpunten. Is het wat drukker? Dan mag je per hole maar één bunker kiezen als puntenbunker (dus niet alle 4 de bunkers rondom de green).

De puntentelling en 'regels'Je speelt een ronde van 9 holes met een puntentelling naar keuze. Maar nu moet je voor een omweg door de bunker kiezen (én dus een extra slag, of meerder slagen) om de bunkerpunten te verdienen. Als je de bunker voorbij schiet, mag je niet terugslaan. Simpelweg heb je dan de bonuspunten gemist. De bunker inslaan, levert je 10 punten op. Iedere slag extra die je nodig hebt om er weer uit te komen, kost je vervolgens 2 bunkerpunten. 

Voorbeeld: Je slaat de bal in de bunker. Yeah, je krijgt 10 punten. Je slaat hem er daarna in één keer uit, dus je behoudt de 10 bunkerpunten. Komt de bal niet in één keer de bunker uit? Dan kost de volgende poging je 2 bunkerpunten. en trek je die van de bunkerpunten af.

Bevorderend voor je bunkertechniek!

Deze speltip bevordert het spelplezier én je techniek voor het slaan uit de bunker. Eigenlijk zijn het dus twee vliegen in één klap,...uhh slag.

Vraag gauw of je ouders, of opa en oma met jou een oefenrondje willen spelen zodat je het met veel plezier ook kunt leren in de baan. Laat je even weten hoe het is? Op Instagram kun je je foto delen met @golfraak #GOLFRAAK!

Volgende maand geven we jou en je ouders weer een nieuwe tip! Veeeeeeel plezier!

Heb je de vorige RAKE speltip gemist? Het was 'De Stokkenroof'. Je kunt hem hier nog teruglezen.