Anne - de golfende libero

Over golf- en volleyballetjes
28 december 2017 GOLFTEAM RAAK!
Kun je golfen als je al een andere sport doet? Ja, natuurlijk! GOLFTEAM RAAK! sprak met een aantal kinderen die meerdere sporten beoefenen en stelde een aantal vragen om erachter te komen hoe ze het allemaal combineren.
Anne van Hemert is 12 jaar oud en lid bij Best Golf in Noord-Brabant. Met haar handicap 31,4 speelt zij mee met de NGF-competitie en daarnaast is ze ook nog een fanatiek volleybalster. Wanneer we Anne voor het eerst aan de telefoon krijgen, is het allemaal een beetje spannend, maar al gauw voelt zij zich op haar gemak en vertelt hoe ze alle balletjes - die van het golfen en volleybal - hooghoudt.
Ik moet dan niet vergeten om mijn kniebeschermers af te doen

Het weekprogramma van Anne

Na het eten gaat ze lekker oefenen voor het golfen, want zondag staat een belangrijke wedstrijd op het programma. De dag erna heeft Anne weer volleybaltraining met meisjes C1. Voor volleybal traint Anne 2 maal per week en op zaterdag wordt er een wedstrijd gespeeld, ze is libero. Als libero houdt je het overzicht binnen het veld en geef je je teamgenoten een mooie pass om weer verder te kunnen. Het is één van de belangrijkste posities van het spel. In de wintermaanden is er ook volleybaltraining op zondagochtend. “Dan is het vaak wel een drukke zondag, want dan ga ik na het volleyballen gelijk door naar de golfles. Ik eet dan een broodje in de auto en moet dan niet vergeten om mijn kniebeschermers af te doen”, zegt ze giechelend. 

Volleybal en golf is een leuke combinatie

Volleybal speelt Anne al sinds haar zesde, “mijn vriendinnetje en ik twijfelden tussen hockey en volleybal. Vlakbij ons huis was toen een leuke vereniging en uiteindelijk gaf mijn vriendin de doorslag.” Het is een leuke teamsport en vriendinnetjes heeft Anne in verschillende teams. “Golf speel ik vaak met papa en natuurlijk competitie”. Anne is - hoe kan het ook anders - fan van golfster Anne van Dam, “ik heb haar ontmoet tijdens de ING Golfweek op The International in 2016. Het was erg leuk om zo dichtbij de speelsters te komen”.

Volgende week is er weer een leuk verhaal te lezen. Heb jij ook een leuke combinatie van golf met een andere sport en wil je er graag meer over vertellen? Neem dan contact op met Eefje Kievits via info@golfraak.nl.