Vince heeft 100 hobby’s

Met voorzetten geven, maak je vrienden
8 februari 2018 GOLFTEAM RAAK!
Kun je golfen als je al een andere sport doet? Ja, natuurlijk! GOLFTEAM RAAK! sprak met een aantal kinderen die meerdere sporten beoefenen en stelde een aantal vragen om erachter te komen hoe ze het allemaal combineren.

Vince is 10 jaar oud en kreeg toen hij 6 was een keer een kleine golfclub in zijn handen van zijn vader. De golfpro heeft hem later een beetje wegwijs gemaakt op de driving range en sindsdien is Vince niet meer weg te slaan bij de golfbaan. Voetballen is zijn andere hobby en natuurlijk ‘Rocket League’ op de Playstation.

Misschien zijn opa en papa te laat begonnen

Opa en papa kunnen nog veel leren

Golfen doet Vince op woensdag met een groepje van 5 kinderen en op zondag zijn ze met zijn achten. “Vaak ga ik na de training op zondag nog me opa en papa een rondje spelen. Wist je dat ik dan met gemak kan winnen? Ze kunnen nog veel leren. Misschien hadden ze ook eerder moeten beginnen met golfen,” zegt hij lachend. Vince begon met golfen toen hij 6 jaar was, omdat hij niet kon stoppen met oefenen en zelfs thuis in de tuin alle bloempotten als hole gebruikte.

Druk weekschema

Met twee golftrainingen, twee voetbaltrainingen én een wedstrijd op zaterdag heeft Vince een druk sportschema. Als hij staat te golfen, kan hij niet wachten tot hij kan gaan voetballen en als hij aan het voetballen is, wil hij het liefst zijn golfclubs pakken. “Met voetbal sta ik links- of rechtsvoor of ben ik spits. Ik kan goed scoren, maar ben beter in voorzetten geven. Misschien heb ik daarom zoveel vrienden in het voetbalteam.”

Thuis lekker ontspannen

Als Vince dan lekker kan ‘chillen’ speelt hij graag op de Playstation of kijkt hij sport. “Het liefst kijk ik naar ‘de Leeuwinnen’, want het vrouwenvoetbal is leuker. Ik ben fan van Lieke Martens.” Mannenvoetbal kijkt hij alleen als Ajax speelt en dan kijkt hij graag naar Kluivert. Ook golfen kijken doet hij graag als Joost Luiten lekker veel in beeld is. Toen we Vince belden zat hij lekker in zijn pyjama spelletjes te spelen. Een ding is zeker, Vince zal zich niet gauw vervelen.
 

Volgende week is er weer een leuk verhaal te lezen. Heb jij ook een leuke combinatie van golf met een andere sport en wil je er graag meer over vertellen? Neem dan contact op met Eefje Kievits via info@golfraak.nl.