Charlotte en Pieter zijn verdwaald

Hockey en golf doe je met een stokkie
15 februari 2018 GOLFTEAM RAAK!
Kun je golfen als je al een andere sport doet? Ja, natuurlijk! GOLFTEAM RAAK! sprak met een aantal kinderen die meerdere sporten beoefenen en stelde een aantal vragen om erachter te komen hoe ze het allemaal combineren.

Charlotte (13 jaar) en haar broer(tje) Pieter van 11 zijn allebei gaan golfen terwijl ze al héél vaak per week hockeyen. Papa en mama golften allebei al en toen zij meegingen en konden oefenen, vonden zij het beiden eigenlijk super leuk.

Mama moet gewoon meer lessen nemen.

Tijd tekort

De wedstrijden van het golfen kunnen ze helaas niet altijd meedoen, omdat de hockeycompetitie dan in de weg zit. Golfen met papa, mama en opa en oma vinden de Charlotte en Pieter minstens zo leuk. "Hockeyen doe ik bijna om de dag en als het even uitkomt, zelfs nog tijdens het buitenspelen, ik wil net zo goed worden als Naomi, Maartje en Ellen. Dus dan moet ik nog even blijven door trainen". Soms moet Charlotte ook nog hardlopen of zwemmen als 'extra-tje' naast de hockeytraining. "Dan kom ik wel echt tijd tekort hoor en ga ik liever golfen."

Overal vrienden en vriendinnen

Pieter en Charlotte maken snel vrienden. "Met golf hebben we samen een keer per week les met een vriendje van mij en nog een ander jongetje," vertelt Pieter, "dus de meisjes zijn in de minderheid". "Gelukkig zijn er op de hockey meer meisjes en is mijn hele hockeyteam ook mijn vriendinnengroep, leuk hè," vertelt Charlotte enthousiast. 

Half putten is nèt niet helemaal

De jeugdcommissie bij de Compagnie in Veendam organiseert leuke activiteiten, wedstrijden en toernooien. "Dan kunnen we altijd wel meedoen, soms met onze ouders. Mama moet alleen wat meer lessen om mee te kunnen blijven doen," zegt Charlotte gniffelend. Chippen gaat altijd het makkelijkst, maar putten gaat nog maar "half/half". Dat vraagt dus nog om wat meer training. Een favoriete golfer hadden ze nog niet, maar toen GOLFTEAM RAAK! vertelde over Anne van Dam, Joost Luiten en de andere Nederlandse toppers, vertelden zij dat ze snel eens wat meer gaan kijken om ervan te leren. Kijk that's the spirit! 
 

Volgende week is er weer een leuk verhaal te lezen. Heb jij ook een leuke combinatie van golf met een andere sport en wil je er graag meer over vertellen? Neem dan contact op met Eefje Kievits via info@golfraak.nl.