Luuk hoort het liefst zijn houten 3

Eigenlijk doe ik 2 teamsporten
22 februari 2018 GOLFTEAM RAAK!
Kun je golfen als je al een andere sport doet? Ja, natuurlijk! GOLFTEAM RAAK! sprak met een aantal kinderen die meerdere sporten beoefenen en stelde een aantal vragen om erachter te komen hoe ze het allemaal combineren.

Luuk (12 jaar) zat lekker te chillen toen we hem belden. Best wel gek als je zo'n druk weekprogramma hebt als hem. Luuk zit namelijk op voetbal en gaat heel graag golfen.

Voetbal drie keer in de week.

Voetbal en golf zijn teamwork

Toen de vader van Luuk hem voor het eerst meenam naar de golfbaan, was hij gelijk verkocht. "Ik zat al op voetbal sinds mijn zesde, maar toen ik het geluid van de houten 3 hoorde, wilde ik ook op golf." Het voetbalteam is al super leuk, maar nu heeft hij ook "even tellen...uhmm 9" teamgenoten van het golfen. "Ik leer veel van de oudere kinderen in de les, we zijn echt een team."

De afslag is het leukst

Vooral het chippen en putten heeft Luuk geleerd van zijn vader. "Ik zal alleen nog graag leren om wat verder te kunnen slaan. De afslag is namelijk het leukst." Op de vraag waar Luuk het komende jaar aan gaat werken, antwoordt hij "ik wil echt gaan oefenen op het slaan met mijn houten 3, maar vooral veel plezier blijven hebben."

Sportieve familie

Hij heeft ook twee oudere broers een oudere zus. Allemaal zitten ze op een andere sport. "Mijn ene broer zit op voetbal, de andere op tennis en mijn zus zit op hockey." Een sportief gezin is het dus wel.  "We kijken ook super vaak sport thuis en zijn fan van Pogba, Messi en Ronaldo, maar zelf ben ik ook nog fan van Tiger Woods, jammer dat hij niet meer zo vaak kan spelen." 
 

Volgende week is er weer een leuk verhaal te lezen. Heb jij ook een leuke combinatie van golf met een andere sport en wil je er graag meer over vertellen? Neem dan contact op met Eefje Kievits via info@golfraak.nl.