Zandkastelen bouwen of golfen op de kasteelcamping?

Rickie 'Flower' is mijn held
4 januari 2018 GOLFTEAM RAAK!
Kun je golfen als je al een andere sport doet? Ja, natuurlijk! GOLFTEAM RAAK! sprak met een aantal kinderen die meerdere sporten beoefenen en stelde een aantal vragen om erachter te komen hoe ze het allemaal combineren.

Daniël is 11 jaar oud op zijn 7e al begonnen met golfen. Na hockey is golf zijn tweede sport en hij vindt het steeds leuker worden. Ook broertje Fabrice (9 jaar) krijgt inmiddels ook golfles naast het volle hockeyprogramma. Ze deden afgelopen zomer mee met de PGA Junior League en zijn in het weekend vaak op de golfbaan te vinden.

“Tips voor papa? … Geen tips meer geven”

Pitch en putt op de Franse kasteelcamping

Veel kinderen gaan zandkastelen bouwen op vakantie in Frankrijk, maar Daniël en Fabrice wilden niets liever dan oefenen op de golfbaan van de kasteelcamping. “Als de baan helemaal leeg was, konden we eindeloos swingen, putten en wedstrijdjes tegen elkaar spelen. Na een paar weken vakantie, konden we eigenlijk geen swing meer zien”. De ‘vonk’ is overgeslagen tijdens de vakantie , want, “op de terugweg naar Nederland ging het alleen maar over golf en was golf wel in de top 3 te vinden van leukste activiteiten in de vakantie” zegt Daniël. 

“Vroeger zei ik steeds Rickie Flower”

Als we Daniël spreken, komt hij nèt van het hockeyveld af, “lekker getraind met jongens D1 van Were Di in Tilburg. Ik heb een leuk team. Gelukkig zit ik weer met vriendjes van vorig seizoen in het team”. Fabrice zit in J8E1 - dat is een hele mond vol voor Jongens 8-tallen E1 - en speelt mid-mid, “we hebben deze zomer een hockeykamp gehad met Emilie Mol en Margot van Geffen, ken je die? Ik heb goede tips gekregen om te scoren”. Daniël is meer fan van Billy Bakker en Taeke Taekema, “bij de ING Golfweek op Prise d’eau hebben we Taeke aangemoedigd” het aanmoedigen hielp helaas niet, want zijn team werd 2e in de ‘Legends Trophy’. De broers willen graag een golf clinic krijgen van Rickie Fowler, “vroeger zei ik steeds Flower, stom hè? hij is mijn held!"  zegt Daniël er achteraan.

Familiegolf het allerleukst!

Vader Etienne en moeder Monique golfen al zeker 18 jaar. “Met zijn allen golfen is toch echt het leukste”. Mama golft het meeste en papa is de beste. Daniël en Fabrice hebben een tip voor papa, “wat minder tips geven”, zeggen ze giechelend. 

Volgende week is er weer een leuk verhaal te lezen. Heb jij ook een leuke combinatie van golf met een andere sport en wil je er graag meer over vertellen? Neem dan contact op met Eefje Kievits via info@golfraak.nl.