Björn golft met keepershandschoenen

10 januari 2018 GOLFTEAM RAAK!
Kun je golfen als je al een andere sport doet? Ja, natuurlijk! GOLFTEAM RAAK! sprak met een aantal kinderen die meerdere sporten beoefenen en stelde een aantal vragen om erachter te komen hoe ze het allemaal combineren.

Björn is 10 jaar oud en keeper bij VV Smitshoek in Barendrecht, maar wisselt een paar keer per week zijn keepershandschoenen in voor een golfhandschoentje en weer terug. Golfen en voetballen zijn een ideale combinatie voor Björn.

Seve is de leukste club - je hoeft niet te bukken voor de bal

Concentratie van het golfen merk ik bij het keepen

Op dinsdag en donderdag is er training voor het voetballen en op zaterdag speelt Björn een wedstrijd. “Dit is super goed te combineren, want op zondagochtend is de golfles en daarna ga ik ook nog papa en mama een rondje golfen en soms met opa en oma.” Björn voetbalt al 5,5 jaar en is keeper, “golfen is goed voor de concentratie en dat merk ik weer met keepen. Daarnaast vindt ik het ook leuk om te golfen in een les met kinderen in verschillende leeftijden.” De groepsles is met 5 tot 7 kinderen tegelijk en variërend in de leeftijd van 10 tot 15 jaar, Björn is de jongste van de les.

Veel verschillende golfbanen, veel vrienden én een vriendinnetje

Golfen gaat hij steeds leuker te vinden, “ik sla best wel ver en ik heb al 2 keer de auto op de driving range van Seve geraakt. Seve is de leukste club, je hoeft er niet te bukken om de bal klaar te leggen.” Björn woont in Rhoon golf op verschillende golfbanen. “Soms spelen we bij de Wouwse Plantage met opa en oma, lessen en de par 3-competitie doe ik bij Cromstrijen en ’s winters heb ik les bij Seve. Ik heb ook nog een vriendinnetje bij Grevelingenhout… en nee, we hebben geen verkering, haha.”

Ik wil de Joost Luiten Classic winnen!

Het afgelopen jaar heeft Björn meegedaan aan de Joost Luiten Classic. “In 2018 wil ik mijn handicap verlagen zodat ik aan meer wedstrijden mee kan doen. Als ik meer wedstrijden ga spelen, kan ik misschien óók in 2018 de Joost Luiten Classic winnen.” Kijk van deze instelling wordt GOLFTEAM RAAK! hartstikke blij. Hopelijk sta je dan over een paar jaar ook ‘voor het echie’ op het KLM Open. “Het is nu al super tof en spannend om de foto’s te mogen maken tussen de pro’s op het KLM Open, wel een beetje gek met mijn keepershandschoenen aan hè?”

Volgende week is er weer een leuk verhaal te lezen. Heb jij ook een leuke combinatie van golf met een andere sport en wil je er graag meer over vertellen? Neem dan contact op met Eefje Kievits via info@golfraak.nl.