Beertje is paardengek en golffan

10 januari 2018 GOLFTEAM RAAK!
Kun je golfen als je al een andere sport doet? Ja, natuurlijk! GOLFTEAM RAAK! sprak met een aantal kinderen die meerdere sporten beoefenen en stelde een aantal vragen om erachter te komen hoe ze het allemaal combineren.

Beertje is 10 jaar oud en heeft naast golfen wel een héle grote andere hobby. Niet alleen haar verzorgpaard Boy is groot, ze verzorgt hem ook met veel liefde en dat maakt het een grote hobby. Beertje golft bij de Maastrichtse golfclub- waar je daar natuurlijk golf uitspreekt met een zachte G ;) - en heeft handicap 40

Mijn golftas nam ik mee naar school, Boy is te groot
Liefst iedere dag buiten

Beertje is een echt buitenmens, want wanneer GOLFTEAM RAAK! haar probeert te bellen, is zij druk in de tuin aan het zoeken naar kastanjes en eikeltjes voor haar ‘herfststukje’. Ze is niets liever dan buiten aan het spelen, op de golfbaan of aan het paardrijden. Veel mensen zeggen dat golfen veel tijd kost, maar hoe combineer je dat dan met óók nog een verzorgpaard? “Nou, golfen doe ik op woensdagmiddag met mama en verder in het weekend. Boy verzorg ik altijd op vrijdag. Ik kan het dus heel goed combineren”.

Mijn boekentas en golftas mee naar school

Toen Beertje 7 jaar was, kreeg zij haar eerste golftas. “Hier golf ik nog steeds mee en laatst mocht iedereen in de klas iets van zijn of haar sport mee naar school nemen. Ik nam mijn golftas mee, want Boy was te groot”, zegt ze met een schaterlachje. In haar klas golft niemand anders, maar iedereen heeft zeker alle clubs even uit haar tas gehaald en vragen gesteld.

Niet van de golfbaan weg te slaan

Op de golfbaan heeft Beertje het super goed naar haar zin. Ze heeft hele leuke vriendinnen waarmee ze de grootste lol heeft. Bijvoorbeeld tijdens de ‘glow in the dark’ wedstrijden die worden georganiseerd en de wekelijkse golfles in een groepje van 8 leeftijdsgenootjes. Eigenlijk is Beertje niet van de golfbaan weg te slaan. Dat heeft ook geresulteerd in een mooie beker. “Ik kreeg een beker, omdat ik in 2017 het jeugdlid was wat het meest is gezakt in handicap. Ik wil nog iets verder zakken zodat ik mee mag doen aan de NGF-competitie”.
 

Volgende week is er weer een leuk verhaal te lezen. Heb jij ook een leuke combinatie van golf met een andere sport en wil je er graag meer over vertellen? Neem dan contact op met Eefje Kievits via info@golfraak.nl.