Reddingszwemmen in de waterhindernis

Achter mijn bal aan duiken? Nee dat niet
25 januari 2018 GOLFTEAM RAAK!
Kun je golfen als je al een andere sport doet? Ja, natuurlijk! GOLFTEAM RAAK! sprak met een aantal kinderen die meerdere sporten beoefenen en stelde een aantal vragen om erachter te komen hoe ze het allemaal combineren.

Tim is 9 jaar en golft al sinds zijn 5e verjaardag. Hij krijgt les op golfschool Weesp. Hij vindt het extra leuk om in de waterhindernis te komen, omdat hij dan zijn andere favoriete sport gelijk kan doen; zwemmen. Niet zomaar zwemmen, maar reddingszwemmen.

Niet doorvertellen dat ik weleens in de buggy rijd hoor

Tips geven aan oma

Oma vroeg aan GOLFTEAM RAAK! of Tim niet te jong was voor deze rubriek, maar het is natuurlijk nooit te vroeg om te gaan golfen! Golfen doet Tim het liefst met oma. Van haar heeft hij geleerd hoe je een club moet vasthouden en inmiddels geeft Tim tips aan oma, “ze moet haar slag beter afmaken”. En omdat oma meegaat, mag Tim ook weleens in een buggy rijden, “dat mag je niet doorvertellen hoor!”, nee hoor Tim dat zullen we niet doen ;)

Vrienden redden uit de waterhindernis?

De golftraining doet Tim met 2 of 3 andere kinderen. De ene is wat jonger de ander wat ouder. “We zijn super goede vrienden geworden door het golfen. Tussendoor ga ik ook nog met oma mee, dan vinden mijn vriendjes het ook leuk om mee te gaan.” Als een vriendje in het water valt, zal Tim er natuurlijk achteraan springen om hem te redden. "Maar mijn bal redden uit de waterhindernis, nee dat zal ik niet doen, mag dat dan?"

Spreekbeurt geven en mijn handicap verlagen

In 2018 wil Tim zijn spreekbeurt geven over golf. “als er nog lezers zijn die een leuke spreekbeurt hebben, mogen ze mij helpen. Ik wil mijn klasgenootjes vertellen hoe cool golf is.” Verder wil hij graag zijn handicap verlagen zodat hij weer aan andere wedstrijdjes mee kan doen.
 

Volgende week is er weer een leuk verhaal te lezen. Heb jij ook een leuke combinatie van golf met een andere sport en wil je er graag meer over vertellen? Neem dan contact op met Eefje Kievits via info@golfraak.nl.