Met floorball mag bijna álles!

De golfbal past in de floorball
8 maart 2018 GOLFTEAM RAAK!
Kun je golfen als je al een andere sport doet? Ja, natuurlijk! GOLFTEAM RAAK! sprak met een aantal kinderen die meerdere sporten beoefenen en stelde een aantal vragen om erachter te komen hoe ze het allemaal combineren.
Sebastiaan is 10 jaar en heeft een heel interessante combinatie van sporten. Hij golft al drie jaar, maar sinds afgelopen jaar is hij ook begonnen met floorball. Een floorball is hol van binnen en heeft 26 gaatjes. Dat is wel een verschil met een golfbal en een golfballetje past wel in de holle ruimte van de floorball. Na twee proeflessen wist Sebastiaan al zeker dat deze sport goed bij hem zou passen.
Floorball is goed voor mijn ontwikkeling

Zes proeflessen naast de bouwmarkt

Iemand van mama’s werk vertelde over floorball. “Toen zijn we op zoek gegaan naar proeflessen en dat kon daar naast de bouwmarkt. (Oh wacht, jij weet natuurlijk niet welke bouwmarkt, want je woont ergens anders, haha). Na twee proeflessen vond ik het al super tof en wilde ik erop.”

Op woensdag golfles én floorball training

Floorball is een mix van zaalhockey en ijshockey. Een hele snelle teamsport in de zaal waar echt bijna alles mag. Vorig jaar is Sebastiaan met zijn team Nederlands Kampioen geworden in hun leeftijdscategorie. “De normale competitie speelden wij een leeftijdscategorie hoger in de D, maar het NK hebben we in de E-categorie gespeeld.”
Het is een leuke sport naast golfen en de trainingen en wedstrijden zijn goed te combineren. “Op woensdagmiddag krijg ik golfles samen met papa, daarna ga ik naar de floorball training. op vrijdag heb ik nog een keer floorball training en op zondagen heb ik weer golfles met 11 kinderen en soms wedstrijden van floorball.”

Vervelen kan Sebastiaan zich niet

Toen we Sebastiaan spraken had hij twee weken voorjaarsvakantie en kwam hij terug van een logeerweek bij opa en oma. “We spelen dan een door onszelf bedacht spelletje - teken-teken - het duurt alleen eeuwig om het jou uit te kunnen leggen. Het is geen bordspel, maar een spel wat door de hele huiskamer gespeeld wordt”. Als hij niet gaat golfen of floorballen, speelt hij met vriendjes spelletjes op de Ipad of stuitert door de kamer op een fitnes ball als hij niet de Donald Duck leest. “Nee mijzelf vervelen kan ik niet hoor!”
 

Volgende week is er weer een leuk verhaal te lezen. Heb jij ook een leuke combinatie van golf met een andere sport en wil je er graag meer over vertellen? Neem dan contact op met Eefje Kievits via info@golfraak.nl.