KLM Open ademt jeugdgolf!

Kinderen voor kinderen!
17 september 2018 Golfteam RAAK!
Het grootste golftoernooi van Nederland had uiteindelijk een Chinese winnaar. Ashun Wu is zijn naam. Tijdens het toernooi was er van àlles te doen voor kinderen. Schoolklassen kwamen langs, Joost Luiten deelde handtekeningen uit, rondleidingen door kinderen voor kinderen en niet te vergeten de club challenges.

Joost Luiten zijn handtekeningen machine

Nederlandse beste golfer is al een tijdje geblesseerd en kon daardoor helaas niet meedoen aan het toernooi. Hij was op zondagochtend gelukkig wel in de gelegenheid om de kinderen bij RAAK! te helpen met het vangen van de snoepjes en om honderden handtekeningen uit te delen en met iedereen op de foto te gaan. Super tof dat je er was Joost!

Jeugdtalend Mattias Henke wint Beat the Pro

Voor het tweede jaar op rij had Mattias de eer om mee te mogen doen aan Beat the Pro. In 2017 versloeg hij Chris Wood en won daarmee 2 vliegtickets. Dit jaar was hij toevallig weer in de flight met Wood ingedeeld én hij won weer! Voor de Engelse televisie daagde Mattias - die ook in de Nederlandse C-selectie zit - Chris Wood weer uit om volgend jaar een derde keer tegen elkaar te strijden. We kijken ernaar uit! Chris Wood werd uiteindelijk op 1 slag 2e in het toernooi!

Rondleidingen: kinderen voor kinderen

De NGF-jeugdselectiespelers namen op zaterdag en zondag in 3 rondes een hele groep kinderen mee de baan in om een rondleiding te geven. Hen werd het hemd van het lijf gevraagd zodat de 'iets kleinere kinderen' wat zouden leren van de 'iets grotere kinderen'. Bijvoorbeeld over hoe ze zich voorbereiden op een groot toernooi, hoeveel trainingsuren ze maken en wat zij het liefst als ontbijt nemen voor een grote wedstrijd.

Honderden kinderen bezoeken het funpark

Op donderdag en vrijdag kwamen voor het derde jaar op rij honderden schoolkinderen langs in het opblaasbare golfpark van team RAAK! Ook op zaterdag en zondag was het een drukte van jawelste! De jaarlijkse Club Challenge zorgde op zondag voor een overvol funpark. De clubs uit het hele land namen het in verschillende rondes tegen elkaar op.