paashaas knuteselen op de golfbaan

Streetgolf! Het beste idee voor de woensdagmiddag!

15 mei 2019 GOLFTEAM RAAK!
Voor een kinderfeestje op woensdagmiddag hoeft er niet eens iemand jarig te zijn. Als de verveling dreigt toe te slaan, kun je met weinig spulletjes al een hele leuke golfmiddag organiseren. Stacey (9 jaar) bracht de redactie op de hoogte van haar goede idee. Toen de broodjes knakworst soldaat waren gemaakt, werd alles uit de kast getrokken voor een potje streetgolf!

Streetgolfen kan in iedere straat!

Stacey (9 jaar) heeft een héél goed idee om de verveling niet toe laten slaan bij haar vriendinnetjes en vriendjes in de buurt. Ze neemt hun mee voor een rondje golfen in de straat. Streetgolfen kan namelijk in iedere straat. Met hoepels, emmers, springtouwen en een frisbee komen ze al een heel eind. Stacey golft al 2 jaar en toverde haar eerste (oude) clubje uit het stof met gele plastic balletjes. Klaar om te gaan!

“Kijk een trap!” De kinderen waren het er gelijk over eens dat dit wel een uitdagende hole zou zijn. “Als de bal over het springtouw gaat, is hij ‘uit’, in de hoepel krijg je 5 punten en in de emmer is 10 punten waard.” De bruggetjes in de wijk hebben een waterhindernis aan beide kanten dus dat lijkt wel veel op een echte golfbaan. De frisbee ligt midden op de brug waardoor een klein tikje voldoende is, als je te hard slaat, rolt hij aan de andere kant weer vanaf.

De volgende bestemming is het voetbalveldje onderaan de dijk. “Hier kunnen we wel een échte afslagplaats maken!” Roept Stacey als ervaren toernooidirectrice!

Het resultaat na een middagje streetgolf: alle kinderen willen een keer met Stacey mee naar de golfbaan. Er is dus dezelfde middag nog een schema gemaakt zodat ze weten wie wanneer aan de beurt is.

Portretje van Stacey

Ze is met golfles begonnen toen zij 7 jaar was. Tot die tijd ging ze vaak met papa mee naar de golfbaan om te helpen met de vlag uit de hole halen, de bunkers te harken en lekker zelf te golfen op de oefengreens en driving range. Sinds 2018 golft Stacey bij Golfbaan Bergvliet én heeft zij een putting-matje op haar slaapkamer liggen waar ze iedere avond tegen papa speelt voor het slapen gaan en ze zijn uitgeput(t).

Bovenste rij van links naar rechts 
Lisa zit op turnen - Rick rent normaal gesproken rondjes op de atletiekbaan - Sanne zit op dansles
Onderste rij van links naar rechts
Stacey zit als enige op golf! - Zoë de spring in het veld op de trampoline - Liam is de kleine papagaai van het stel. “Ik doe nog geen sport, maar ik wil graag op voetballen, golfen, turnen, trampolinespringen, zingen en atletiek” - Bo doet het liefst een radslag en rent haar longen uit haar lijf met atletiek - Natalia is een musicalster in de dop: dansen, turnen en zingen!