Beter leren putten tip 2

7 oktober 2019 TEAM GOLF RAAK!
Heb je goed op het putten gelet tijdens het KLM Open? Iedere Professional putt anders en er is niet één beste manier om te putten. Toch zijn er twee punten die bij alle goede putters overeenkomen: snelheid en ritme van de putt-beweging. Volgens Golfprofessional Tim Nijenhuis kunt je dit goed trainen!

Snelheid

Snelheid heeft invloed op alles wat je doet in de beweging op de green. Wat er fout gaat bij de veel spelers, is dat ze teveel 'slaan' naar de bal. Vaak krijg je tijdens de beweging al het gevoel dat het te snel gaat en daardoor stop je met de beweging en mis je de hole! Dus: niet te hard ‘slaan’ tegen de bal tijdens het putten!

Ritme

De beste verhouding tijdens het putten is dubbel zo ver naar voren als naar achteren zwaaien. Dit kun je oefenen met twee tees. Steek de tees in de grond om de juiste verhouding tussen achterzwaai en doorzwaai te checken. Doe dit door een aantal oefenputts te maken en te kijken of je twee keer zo ver naar voren zwaait als naar achteren. Pak vervolgens wat ballen en doe nu hetzelfde, maar richt niet op een hole. Het gaat erom dat de ballen allemaal bij elkaar eindigen, want dat is een teken dat je ritme goed is!!

Succes!


Bekijk hier tip 3