Beter leren putten? Tip 1

6 oktober 2019 TEAM GOLF RAAK!
Verre drives, perfecte slagen met je ijzers en geweldige chips. Allemaal belangrijk, maar je hebt er weinig aan als de bal niet in de hole valt! Daarom een aantal tips en een korte oefening van Golfprofessional Rob Mouwen om nog beter te leren putten!

Hoe leer je beter putten?

Veel golfers besteden veel tijd aan het checken hoe schuin de green loopt, voordat ze gaan putten. Logisch, want dat is heel belangrijk. Vervolgens moet je goed gaan staan om de bal in de hole te krijgen. De meeste golfers zijn hier zo mee bezig, dat ze ‘vergeten’ de bal met de goede snelheid te spelen. Terwijl dit juist superbelangrijk is, want de snelheid bepaalt wanneer de bal een bochtje maakt en wanneer de bal stopt met rollen. Omdat snelheid zo belangrijk is voor het resultaat op de greens moet je hierop trainen.

De gouden tip: maak twee keer een oefenputt waarbij je kijkt naar de hole. Vervolgens kijk je terug naar de bal over de ‘gelezen lijn’. Zodra je de bal ziet, speel je deze binnen 1,5 seconde. Door ‘snel’ te putten zal je de gelezen lijn nog precies weten!

Trainen, trainen en nog eens trainen. Maar hoe? Leg een hole vol met ballen op een schuin stuk op de green. Plaats vier ballen rondom de hole, elk op één meter. Putt vervolgens bal voor bal in de hole op de manier zoals hierboven beschreven staat. Gelukt? Herhaal de oefening op twee meter waarbij je de helft in één keer in de hole moet krijgen. Vervolgens start je op acht meter en moet je de bal met twee keer putten in de hole krijgen. Daarna ga je naar negen, tien, 11 en 12 meter. Je bent pas klaar als je vanaf elke afstand de bal in twee keer in de hole krijgt. Succes!


Klik hier voor de volgende tip!