Golfen in de herfstvakantie!

Zo vermaak jij je als je ouders golfen :)!
24 oktober 2019 GOLFTEAM RAAK!
De herfstvakantie is helaas al bijna voorbij! Willen papa en mama nog gaan golfen en denken ze dat je dan niet mee kunt. Flauwekul natuurlijk! Hier hebben we 6 tips voor je ouders zodat jij je ook kunt vermaken.

1. Stap voor stap

Als jij wilt meelopen met je ouders, maar nog te jong bent om zelf te spelen, vraag dan of je in kleine stapjes toch mee mag doen. Je kunt bijvoorbeeld zonder bal swingen op de tee. Daarna leg je een extra bal op de green om te oefenen met putten. Als het putten beter gaat, kun je doorgaan met langere putts, chips, bijvoorbeeld vanaf het punt waar papa of mama de laatste chip gaat maken. Eventueel kun je vanaf de fairway of de tweede helft van de hole meedoen.

2. Vraag of je mag helpen

Als je het leuk vindt om opdrachten en taken te krijgen, vraag dan of je de vlag vast mag houden, divots  - dat zijn de grasplaggen die door de lucht zijn gevlogen - terug mag leggen, bunkers mag harken, de bal mag markeren, de bal uit de hole mag halen of zelfs de clubs en/of bal schoon mag maken. Zo ben je gelijk een mini-caddie. Daar leer je súperveel van!

3. Speel ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’

Ken je het spelletje 'ik zie, ik zie, wat jij niet ziet'? Probeer op elke hole een nieuwe categorie te verzinnen: zoek vijf vogels, vind drie dingen die beginnen met een T of maak van tevoren een lijstje van dingen waar je tijdens het rondje naar moeten zoeken, zoals zand, water, bloemen, dieren, kastanjes, eikels en bomen. 

4. Gebruik de scorekaart van papa of mama als rekenopdracht

Je scorekaart is de ideale mogelijkheid om te oefenen met rekenen. Vraag of je de scoreteller mag zijn en zet een ‘belangrijke’ pet op. Help met tellen en schrijf na elke hole samen de score op de kaart.

5. Punten bunkeren

Kun je al wel golfen? Zie de ronde dan als extra les voor golf vanuit de bunker. Voorbeeld: Je slaat de bal in de bunker. Je krijgt tien bunkerpunten. Je slaat je bal daarna in één keer uit de bunker, dan behoud je de tien bunkerpunten. Iedere volgende poging om uit het zand te komen, kost je twee bunkerpunten. Deze speltip bevordert jouw spelplezier én de techniek voor het slaan vanuit de bunker. Twee vliegen in één slag.

6. Neem je RAAK!-golfpas mee!

Misschien kun je op de baan waar je ouders gaan spelen ook wel terecht met jouw RAAK!-golfpas! Neem hem mee en dan kun je daar vragen wat ze voor je bedacht hebben. Soms zijn er golflessen waar je kunt instromen, maar in ieder geval mag je lekker ballen slaan op de driving range!

>> Heb je nog geen pasje? Vraag er hier direct één aan!