Maatregelen golf voor het coronavirus

Positief nieuws voor sportende kinderen

Blijf op de hoogte
21 april 2020 TEAM GOLF RAAK!
De Nederlandse overheid heeft woensdagavond 6 mei versoepelingen aangebracht in de maatregelen die eerder werden getroffen. Deze waren gemaakt om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor kinderen t/m 12 jaar en tussen 13 en 19 jaar was al eerder besloten dat sporten met de nodige aanpassingen weer mogelijk is vanaf 29 april. Nu mag het ook weer voor volwassenen per 11 mei 2020.

Golfen vanaf 29 april 2020

Kinderen tot en met 12 jaar mogen vanaf 29 april weer buiten in teamverband trainen en hoeven geen anderhalve meter afstand te houden. Officiële wedstrijden mogen helaas nog niet plaatsvinden. Het kan per golfbaan en per gemeente verschillen hoe het mogelijk wordt gemaakt. De NGF heeft protocollen geschreven. Er wordt natuuuuurlijk zo hard mogelijk gewerkt en zo goed mogelijk nagedacht over alle opties.

Kinderen van 13 tot en met 18 jaar krijgen ook meer ruimte om buiten te sporten. Wél op anderhalve meter afstand en ook zonder officiële wedstrijden. Ook moet iedereen thuis douchen en er mogen geen ouders mee naar de locatie. Gemeenten krijgen de leiding om er met lokale sportclubs naar te kijken. 

Het overzicht van golfbanen die binnen de richtlijnen weer open gaan voor golfende kinderen is hier steeds up-to-date te vinden:

>> Overzicht van golfbanen die open zijn voor kinderen

De NGF Jeugdcompetitie die normaal gesproken zou starten op 7 juni 2020 wordt verschoven naar een later moment. Hierover wordt later meer bekendgemaakt. Er wordt gekeken naar opties in het najaar.

Per 11 mei 2020 mogen ook volwassen weer golfen. Hierover is de laatste update altijd te vinden op ngf.nl/corona of via de golfbanen waar je wilt spelen.

Laatste update:  6 mei 2020 20:35 uur

Afgelaste evenementen voor GOLF RAAK!

De evenementen die tot en met 1 september gepland stonden, gaan helaas niet door. De agenda op onze homepage proberen we zoveel mogelijk up-to-date te houden.
  • De Koningsspelen van 17 april 2020 gingen niet door. De volgende Koningsspelen zijn weer in april 2021 op de laatste vrijdag vóór Koningsdag.
  • Het Olympic Festival, dat zou plaatsvinden van 24 juli t/m 9 augustus 2020, wordt verplaatst naar 2021. De nieuwe datum is 23 juli t/m 8 augustus 2021.
  • Helaas is ook het Dutch Ladies Open uitgesteld dat zou plaatsvinden van 2 t/m 5 juli. Er wordt gekeken naar een nieuwe datum. Dit geldt ook voor het Challenge Tour evenement dat zou plaatsvinden eind augustus. Lees er meer over op deze pagina.

Communicatie door TEAM GOLF RAAK!

De komende periode zullen we weinig van ons laten horen, behalve als er ontwikkelingen zijn die belangrijk zijn voor alle kinderen met een GOLF RAAK!-clubpas of deelnemers van de evenementen, laten we dat natuurlijk weten via golfraak.nl en onze social media kanalen. Via ngf.nl/corona zijn de laatste ontwikkelingen over golfen en de golfbanen in Nederland altijd up-to-date.

Dan willen we nu vooral wensen dat jij en je familie gezond blijven. Neem de voorzorgsmaatregelen héél serieus en zorg goed voor elkaar.