6 RAKE! vragen aan Stacey

Vriendjes van GOLF RAAK! vertellen hun verhaal
23 april 2020 TEAM GOLF RAAK!
TEAM GOLF RAAK! is best nieuwsgierig naar hoe gaat met alle vriendjes van GOLF RAAK! We hebben een paar trouwe fans gevraagd hoe hun dag eruit ziet. De eerste in deze serie 'RAKE vragen' is Stacey van Vliet.

1. Hééé, Stacey, hoe ziet jouw thuis schooldag eruit?

Ik ga rond 7.15 uur uit bed, eerst ontbijten en rond 8.00 uur begin ik al met school. (Dan ben ik 's middags lekker vroeg klaar, slim hè!?) Om 9.00 uur moet de hele klas online zijn en dan gaat de juf uitleg geven. Om 11.30 uur ga ik sporten samen met mijn broertje. Meestal gaan we lekker rennen, krachttraining of we doen tikkertje.

Om 13.00 uur ben ik weer online en krijgen we met de hele klas les. Omdat ik zo vroeg aan school begin ben ik meestal rond 14.00 uur klaar met school. Dan ga ik spelen. Ik doe van alles: stukjes steppen, skeeleren, spelletjes en gewoon lekker chillen met mijn tablet.

Na het avondeten ga ik aan de slag met het oefenen van golf. Ik heb een speedstick waarmee ik kracht kan trainen. Ik heb ook een eigen putting mat, hier doe ik veel verschillenden putt-oefeningen op. Ook probeer ik mijn chippen te verbeteren in de tuin.  Om 19.00 uur kijk ik altijd het jeugdjournaal en om mijn dag af te sluiten lees ik altijd nog een boek voor het slapen gaan.

2. Wie helpt jou het beste met jouw (t)huiswerk? En waarom?
De juf helpt mij met mijn vragen over het huiswerk. Via de online lessen kan ik haar mijn vragen stellen. En als dat even niet kan dan vraag ik papa voor het rekenen en mama voor alle andere lessen.

3. Wat vind je nu het lastigst aan thuis je schoolopdrachten doen? 
Het lastigste vind ik eigenlijk dat het thuis best druk is. Papa belt veel voor z'n werk en m'n broertje van 5 jaar is bijna nooit stil of rustig. Op m'n kamer werken kan natuurlijk wel maar dat vind ik niet zo gezellig.

4. Wat vind je het leukst om thuis te doen in je vrije tijd (geen golf 😉)?
Buitenspelen vind ik heel leuk, vooral omdat het de laatste weken zo mooi weer is. Skeeleren en steppen doe ik het liefste, maar ik moet wel opletten dat het niet te druk is. Ik spring vaak in de tuin op de trampoline en speel spelletjes op de Nintendo Switch. Een moeilijke puzzel maken vind ik ook heel leuk.

5. Hoe blijf je met jouw klasgenootjes in contact?
Ik heb elke dag met mijn klasgenootjes contact via Meet. Onze juf doet in Meet weleens spelletjes of een quiz met de hele klas. Mijn eigen vriendinnen spreek ik ook via onze groepsapp waar wij elke dag wel even in appen.

6. Heb je een leuke tip voor andere RAAK!-golfertjes om fit te blijven?
Blijf lekker (buiten) sporten waar het rustig is of in de tuin. Verzin zelf leuke opdrachten: bijvoorbeeld 4 dingen wat je leuk vindt zoals squats, planking, touwtje springen, sprinten van pion naar pion en wissel dit elke 30 seconden af. Het is leuk om dit samen te doen met je broertjes/zusjes of papa en mama. En natuurlijk thuis ook goed golf oefenen! Je kan met een hoepel je chippen oefenen. Je kunt ook 2 bekertjes op de grond zetten zodat je hier het putten met een rechte lijn kan oefenen.

Groetjes Stacey 🏌️‍♀️⛳

Wil je net als Stacey ook vertellen hoe jouw (thuis)schooldag eruit ziet? Of heb je een ander superleuk verhaal? Laat het ons weten via info@golfraak.nl!