6 RAKE! vragen aan Dean

Vriendjes van GOLF RAAK! vertellen hun verhaal
24 april 2020 TEAM GOLF RAAK!
TEAM GOLF RAAK! is best nieuwsgierig naar hoe gaat met alle vriendjes van GOLF RAAK! We hebben een paar trouwe fans gevraagd hoe hun dag eruit ziet. De tweede in deze serie 'RAKE vragen' is Dean Janssens.

1. Hééé, Dean, hoe ziet jouw thuis schooldag eruit?

Mijn wekker gaat elke dag om 07:00 uur. Ik doe alle dingetjes die ik normaal ook zou doen als ik naar school zou gaan. Opstaan, douchen, aankleden, eten en drinken en ik kijk nog heel even TV. Dan ga ik naar mijn iPad en log ik in op het schoolaccount.
Wij werken met Teams. Mijn juf weet niet zo goed hoe dit werkt waardoor ik haar online hulpje ben😉. Dan begint school en maak ik de opdrachten zoals rekenen, taal, spelling en zelfs gym oefeningen. Samen met mama of papa kijk ik dan of ik alle opdrachten heb uitgevoerd. 

Hierna is het tijd om lekker te lunchen (het liefst eet ik een Tosti ) en buiten te spelen. Ik hou van fietsen, tennissen of gamen.  Na het avondeten maak ik nog een wandeling met papa of mama en als ik terug kom kijk ik nog heel eventjes TV. Om 20:30 uur ga ik naar bed om lekker te dromen over mijn golfcarrière.

2. Wie helpt jou het beste met jouw (t)huiswerk? En waarom?

Dat verschilt, ik doe meer met mama dan met papa. Papa is weer druk bezig met zijn werk, heel de dag. Mama kan het heel goed uitleggen en neemt de tijd om alles goed door te nemen. Maar als ik iets moet tekenen doe ik dat weer samen met papa, mijn papa kan heel goed tekenen. Ook helpt mijn zus Daphne weleens, maar ook Daphne heeft het druk met haar eigen school opdrachten.

3. Wat vind je nu het lastigst aan thuis je schoolopdrachten doen? En waarom?

Ik vind niet iets echt lastig. Ik ben nu wat sneller klaar met de opdrachten, omdat ik nu niet hoef te wachten op andere kinderen in de klas. Ik mis wel mijn juf en schoolvriendjes heel erg. En dan vooral samen een balletje trappen, lol maken en lekker spelen. Online spreek ik ze wel maar dat is toch anders.

4. Wat vind je het leukst om thuis te doen in je vrije tijd?

Natuurlijk lekker buiten fietsen, tennissen, voetballen of vissen. Ik vind dat allemaal heel leuk om te doen. Gamen vind ik ook heel leuk. Ik speel met veel van mijn golfvrienden Fortnite op de PS4. Dit is altijd super gezellig. Ook speel ik vaak met ‘Pinda', dat is Mike Toorop ook een professional golfer. Samen hebben we dan de grootste lol en ik kom veel te weten over professional golf. Dat is mijn droom.

5. Hoe blijf je met jouw klasgenootjes in contact?

Ik heb een paar klasgenootjes in de buurt wonen. Verder spreek ik mijn klasgenootjes online. Dit doen we via Skype of Teams. Hier hebben we verschillende groepjes waar ik elke dag contact mee heb. Gelukkig is er wel goed nieuws en mogen we sinds deze week weer af en toe naar school toe, ik heb er veel zin in.

6. Heb je een leuke tip voor andere RAAK!-golfertjes om fit te blijven?

Ja, blijf in je eigen tuin trainen. Zo maak ik met mijn papa een parcours om fit te blijven. Ik doe heel veel balans oefeningen wat heel belangrijk is met golf. De trainingen zoals kikkersprongen zorgen ervoor dat ik beresterk wordt. Ook train ik mijn swings en conditie. Je kunt alle filmpjes ook zien op mijn Instagram account: @deanjanssens_

Wil je net als Dean ook vertellen hoe jouw (thuis)schooldag eruit ziet? Of heb je een ander super leuk verhaal? Laat het ons weten via info@golfraak.nl!