6 RAKE! vragen aan Tess

Vriendjes van GOLF RAAK! vertellen hun verhaal
1 mei 2020 TEAM GOLF RAAK!
TEAM GOLF RAAK! is best nieuwsgierig naar hoe gaat met alle vriendjes van GOLF RAAK! We hebben een paar trouwe fans gevraagd hoe hun dag eruit ziet. De derde in deze serie 'RAKE vragen aan' is Tess Broeksma.

1. Hééé Tess, hoe ziet jouw schooldag er nu uit?

Ik mag zo laat wakker worden als ik wil en dan ga ik met mama en mijn zusje Lynn eerst een boterham eten. Soms mag ik zelf Lynn daarmee helpen. Daarna moet ik schoolwerk maken in de ochtend, de juf mailt dat altijd door om 8 uur. Vaak probeer ik via Teams mijn juf te bellen om gezellig te kletsen. Maar dat mag alleen tot we weer een boterham gaan eten, want daarna moet de juf andere dingen doen. Als het koffietijd is, gaan we vaak fruit en een koekje eten! Tijdens de knutselwerkjes gaat oma vaak via Skype voorlezen uit Pinkeltje. Nadat we een boterham hebben gegeten mag ik naar buiten. Ik ga dan buitenspelen met een paar andere kindjes. Alleen buiten, want binnen mag helaas niet nu het Corona virus er is. Na het eten moet ik altijd in bad, want dan heb ik super vieze voeten. Daarna mag ik nog een verhaaltje luisteren (door iemand opgenomen of een echt verhaaltje van papa) en dan weer slapen.

2. Wie helpt jou het beste met jouw (t)huiswerk? En waarom?

Papa en mama. Want papa moest ook helpen met de geheime opdracht (het moederdagcadeau, sssssst). Ze helpen mij omdat ik bij sommige werkjes moet lezen en dat kan ik nog niet zelf.

3. Wat vind je nu het lastigst aan thuis je schoolopdrachten doen? En waarom?

Niks, hihihi. Het is super makkelijk. Ik vind het wel stom dat ik de juf en mijn vriendjes nu niet kan zien.

4. Wat vind je het leukst om thuis te doen in je vrije tijd?

Buitenspelen en dingen bakken met mama. We hebben al super veel lekkers gemaakt!

5. Hoe blijf je met jouw klasgenootjes in contact?

We bellen vaak. Ik maak ook elke dag een kaart voor iemand, dus soms ook voor iemand uit de klas. En op straat mag ik soms even met iemand kletsen.

6. Heb je een leuke tip voor andere RAAK!-kinderen om een beetje te kunnen golfen?

In de tuin kun je een eigen golfbaan maken met allemaal dingen die er al staan. Wij hebben bijvoorbeeld een glijbaan en daar moet de golfbal dan overheen. Samen met papa heb ik ook een gat gemaakt om te kunnen putten.

Wil je net als Tess  ook vertellen hoe jouw (thuis)schooldag eruit ziet? Of heb je een ander superleuk verhaal? Laat het ons weten via info@golfraak.nl