RAAK! niet uit je ritme

Maak een schema per dag en vergeet niet te golfen
20 maart 2020 TEAM GOLF RAAK!
Lukt het jou een beetje? Thuisblijven en zelf rekenen en spellingoefeningen doen? Vanwege het coronavirus kunnen jullie niet naar school en ook helaas niet naar de golfbaan. We hebben wat tips voor je verzameld zodat je een beetje structuur in je dag kunt houden en thuis kunt golfen.

1. Kom iedere dag op dezelfde tijd je bed uit

's Morgens ben je vaak het fitst. Dus zorg ervoor dat je nu niet ineens lang gaat uitslapen. Als je net zo vroeg je bed uitgaat als je op een normale schooldag doet, dan houd je tussendoor wat meer tijd over. Op tijd naar bed gaan helpt ook om de regelmaat erin te houden.

2. Maak met elkaar een tijdschema

Samen met je ouders kun je een tijdschema maken op een groot stuk papier. Schrijf op wat je voor school moet doen en wat je tussendoor aan klusjes kunt doen voor papa en mama. Hang het op een handige plek in huis en zet per activiteit een krulletje bij wat je gedaan hebt. Zo houd je de motivatie erin. Spot is ook een tijdschema aan het maken, met leuke tips hoe je tussendoor aan je golf skills kunt werken.

Het artikel gaat verder onder dit thuiswerkschema met tip 3 t/m 5
Je kunt het schema ook downloaden en op de keukendeur plakken.

3. Klets met je vrienden en bel opa en oma wat vaker

FaceTime met je vrienden om tussendoor een beetje te kletsen. Je kunt elkaar ook helpen met de opdrachten van school. Opa en oma kunnen helaas even geen bezoek ontvangen; ze vinden het vast héél gezellig als je hen wat vaker belt. Aangezien opa en oma ook niet kunnen golfen, willen ze misschien wel via FaceTime kijken naar jouw creatieve oplossingen of meedoen aan een potje tapijtputten?

4. Beweeg voldoende en probeer te sporten

Om goed te kunnen blijven nadenken en zo gezond mogelijk te blijven, moet je zo nu en dan goed bewegen. Frisse lucht is natuurlijk het allerfijnste. In het park kun je lekker een rondje rennen en als er genoeg ruimte is op het grasveld en het veilig genoeg is voor anderen (je kunt altijd een foam-balletje gebruiken), kun je oefenen met jouw pitching wedge om te chippen in een emmer of aju-paraplu. (Let er wel op dat je 1,5 meter afstand houdt van andere mensen en houd je aan de andere richtlijnen van het RIVM.)

5. Doe iedere dag iets nieuws

Zolang de indeling van je dag steeds hetzelfde blijft en zodra je schoolwerk netjes af is, kun je andere dingen doen. Probeer steeds iets nieuws te ontdekken. Ga bijvoorbeeld puzzelen, knutselen of schilderen. Blader door de fotoboeken van vroeger of bak een lekkere cake of pizza voor de hele familie.

Laat ons weten hoe het met je gaat

We zijn super benieuwd hoe jouw dagen eruit zien en vooral of je thuis een beetje kunt oefenen met golfen. Stuur jouw filmpjes en foto's via info@golfraak.nl of tag ons in de social media posts. Dan willen we nu vooral wensen dat jij en je familie gezond blijven. Neem de voorzorgsmaatregelen héél serieus en zorg goed voor elkaar.