Bouw je eigen mini-golfbaan in de tuin

Iedereen kan dit!
26 maart 2020 TEAMĀ  GOLF RAAK!
Golfen in de achtertuin. Meer dan een putter, een balletje en een beetje creativiteit heb je niet nodig. Zeker nu iedereen veel thuis is, omdat de scholen gesloten zijn, kun je vast wat creativiteit gebruiken.

STAP 1 - Knutsel je eigen hole vlag

Voordat je begint, kun je eerst leuk gaan knutselen. Jade en Denne hebben een oud T-shirt van hun vader gebruikt om een holevlag te maken. Met een paar bamboestokjes, ijzerdraad en wat stiften maak je de mooiste dingen!

STAP 2 - Graaf een hole (als het mag)

Je kunt jouw mini-golfbaan in de tuin maken en anders op een rustig grasveldje waar geen andere kinderen rennen. Als je een gat kunt en mag graven, dan kun je bijvoorbeeld een bloempotje gebruiken als hole (ook wel cup genoemd). Als je geen gat kunt graven, kun je de bloempot op zijn kop zetten en speel je het balletje er tegenaan om een punt te scoren. Je kunt natuurlijk ook iets anders bedenken waar je de bal naartoe of in speelt, zoals een hoepel, frisbee of een emmertje.

STAP 3 - Haal een putter en balletje uit je tas

Als je al een eigen putter en balletje hebt, kun je die alvast uit je tas halen en netjes oppoetsen. Als hij mooi glimmend is, mag je hem nog even in het hoekje van de tuin zetten.

STAP 4 - Lekker golfen in de tuin

Ben je klaar met knutselen en graven? Dan kan het golfen beginnen! Nodig je broertje, zusje en ouders ook uit om mee te doen en probeer om de beurt de hole te spelen.

STAP 5 - (Bijna) klaar voor de start!

Zie je? Golf is heel leuk en je hebt niet veel nodig om al heel leuke spelletjes te bedenken: een RAAK!-putter plus RAAK!-balletje. Dat is de eerste stap naar golf op een grote golfbaan! Als de golfbanen weer geopend worden, hopen we dat je daar gauw aan de slag gaat.

In de tussentijd

Je kunt in de tussentijd lekker blijven oefenen in de tuin. Als je nu een RAAK!-putter bestelt, dan kunnen we die versturen zodra ons kantoor weer geopend is. Bestel je eigen RAAK! putter voor slechts € 15,00 euro (excl. verzendkosten). Ze zijn er in drie verschillende lengtes (6-9 jaar, 10-12, 13-15) en in twee uitvoeringen: voor links- en rechtshandigen. Er zijn ook RAAK!-golfsets. Lees alles over de materialen op deze pagina.