Barbara en Eldrick Jan golfen samen en eten daarna een gouden golfbal!

Koken met gouden golfballen

Samen golfen en daarna smullen
5 november 2020
Samen golfen en daarna een culinair gerechtje maken met een gouden golfbal van chocolade, echte golfvriendschap! Barbara en Eldrick Jan stuurden ons een brief en leuke foto's van hun golf- en kookkunsten.

Hoe het begon

Barbara is zeven jaar en golft sinds november 2019. In maart van dit jaar plofte voor het eerst het magazine van GOLF.NL op de deurmat. Ze vond dat een leuke verrassing. In maart moesten Nederlanders een tijdje thuisblijven en de golfbanen waren ook gesloten vanwege het coronavirus. Het magazine was toen nèt gedrukt en verzonden naar golfers. Er stond een artikel in over sterrenrestaurants vlakbij een golfbaan. In een sterrenrestaurant kun je héél lekker eten, hoe meer sterren hoe lekkerder het eten! De restaurants waren natuurlijk toen ook dicht (en nu sinds oktober helaas weer), maar Barbara was geïnspireerd!

Watertanden en aan de slag!

Toen Barbara en haar moeder het magazine opensloegen, begonnen ze te watertanden bij het zien van het gerechtje van chef kok Arjan Bisschop van  Restaurant Heeren van Harinxma. Het gerecht is geïnspireerd op 'een golfbal in de bunker'.  

Ze zijn direct opzoek gegaan naar ingrediënten om daarmee een eigen (kinder)versie van het gerecht te kunnen maken. Ze zoeken op internet op wat oubliebeslag is en Barbara zegt "Er moet ook een hark in de bunker, mama".  Daar heeft ze natuurlijk gelijk in. Lekker appelmoes met kaneel als zand, oudewijvenkoek uit Friesland, en een takje rozemarijn uit de tuin…Ze maken golfballen van chocolade in allerlei kleuren bruin, wit maar vooral ook roze. Ja! Of roze met bruin zelfs. Ze gaan op zoek naar eetbaar goud voor voedingsmiddelen, maar dat blijkt voor kindjes niet heel gezond te zijn. Dus ze maken witte chocolade golfballen om te eten en voor de foto-uitnodiging verven ze een gewone golfbal goud. Ze sturen de foto aan de golf vriend van Barbara; Eldrick Jan, hij is ook zeven jaar en een speler van wereldformaat (hij maakte een paar weken geleden een hole-in-one!)

Het bericht gaat nog verder onder de foto

Barbara en Eldrick Jan golfen samen en eten een leuk gerechtje

Samen golfen en samen smullen

Op de uitnodiging schrijft Barbara: "Voor als het weer mag, dan maak ik voor jou dit gerecht". Dat is het leuke aan golf, het verbindt sterren met de beginners. En ja hoor! begin mei was het zover, de golfbaan mocht weer open. Barbara trekt speciaal haar gouden outfit aan en speelt met Eldrick Jan een fun wedstrijdje. Ze winnen niet, maar na afloop smullen ze samen aan het bunker toetje!

Barbara, wat super leuk dat je ons een bericht hebt gestuurd. We sturen jou graag per post een doosje GOLF RAAK! golfballen. Eldrick heeft ze recent ook gekregen toen hij een hole-in-one had gemaakt. Dus dan kunnen jullie er samen mee spelen. (Let op hè, 1 balletje bewaren voor de verzameling 😉!

Magazine GOLF.NL

In het magazine GOLF.NL van maart 2020 staan op pagina 42 tot en 49 de gerechten waarvan 'de bal in de bunker' er één was.

>> Lees het magazine via deze link nog een keer

Helaas is er na de gedrukte versie in maart 2020 geen nieuwe gedrukte versie meer verschenen. Vanwege de coronacrisis is besloten om de uitgave in het najaar alleen digitaal uit te brengen. Die laatste uitgave is hier te lezen (met een leuk interview met Miss Montreal!)